Info

 • Tahko Vuorijuoksu kisataan syyslomaviikon lauantaina 21.10.2017
 • Matkat ja sarjat
  • 2km ( N/M )
  • 12km Retki ( ei ajanottoa )
  • 12km Vuorijuoksu ( N/M, Naiset yli 40v, Miehet yli 50v)
  • 21km Vuorijuoksu (  N/M, Naiset yli 40v, Miehet yli 50v)
  • 42km Vuorijuoksu ( N/M )
 • Tapahtumakeskus sijaitsee Tahkon keskustassa, jossa kilpailutoimisto on avoinna pe klo 18-20 ja lauantaina klo 8:30 alkaen
 • Tapahtumakeskuksen osoite on Sääskiniementie 560, 73310 Tahkovuori
 • Numeroiden haku pe klo 18-20 + la klo 8:30 – 11:00 ( 42km klo 9:30 mennessä ).
 • Lähtöajat: 42km klo 10.00, 2km klo 12.00 ja 12km&21km klo 12.02
 • Tapahtumakeskuksen yhteydessä on wc-tilat, narikka sekä ravintolapalvelut.
 • Ennen starttia vaatteita voi käydä vaihtamassa Break Sokos Hotel Tahkon saunaosastolla. Kulku pääoven ja hotellin vastaanoton kautta.
 • Varusteiden jättäminen narikkaan viimeistään 30 min ennen starttia
 • 2 km juoksijoiden ”liikkuva narikka” lähtee kohti Pehkubaaria klo 11:30.
 • Osallistumismaksuihin sisältyy:
  • Chip-ajanotto ( paitsi retkisarjassa )
  • Turvalliset ja hyvin merkatut reitit
  • Kattava huolto reitillä ja maalissa

ILMOITTAUDU MUKAAN

 

Missä on Tahko?

Aktiivisten ihmisten lomakeskus Tahko sijaitsee Itä-Suomessa, noin 65 km Kuopion keskustasta koilliseen. Tahkolle on helppo päästä niin lentäen, autolla kuin raiteillakin. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tahko on lähellä, tulet sitten mistä tahansa.

Tahkon aluekartta (PDF) >>

Palkinnot

12km, 21km ja 42 km
– Nopein aika 300 € N/M

Koska vuodelle 2017 reitit muuttuvat hieman, reittiennätyksistä maksettavat bonukset ei ole voimassa tänä vuonna, mutta palkintorahoja on vastaavasti hieman korotettu.

Kilpasarjojen kolme nopeinta palkitaan tuotepalkinnoin. Lisäksi, palkintojenjaossa paikan päällä olevien Retki -osallistujien kesken arvotaan 2 kpl arvontapalkintoja.

Kysyttävää?

Autamme mielellämme, ota yhteyttä info(at)finntriathlon.fi tai puh. 044 296 5885

Tapahtuman vastuullinen järjestäjä on Finntriathlon Oy.

 

Reitit ja profiilit

Vuoden 2016 reitit alla. Vuoden 2017 reittisuunnittelu on käynnissä. Suattaa muuttua, mutta suattaa olla että ei muutu.. Tämän hetkisen tiedon mukaan syyslomalla avautuva ensilumenlatu tulee hieman muuttamaan Vuorijuoksun reittiä. Tiedotamme reittimuutoksesta sen vahvistuttua.


2 km reitti                                             Profiili (Lähde: Sports Tracker)

Tahko Vuorijuoksu 261x214  1,5 km profiili

 

12 km reitti                   Profiili (Lähde: Sports Tracker)

web_kuva_12km_ilman-logoa   12 km kuvaaja

12 km reittikartta (PDF)

21 km reitti

 

web_kuva_21km_ilman-logoa

21 km reittikartta (PDF)

Profiili

21km korkeuskäyrät

Reittikuvaukset


2 km reittikuvaus

Reitti on haastava sekä korkeuseron että maaston vuoksi.  Vuorijuoksun 2 km:n lähtö tapahtuu asfaltilta Ravintola Piazzan edestä, josta edetään sillan yli kohti Tahkonrinteitä, nousten Vauhtirinnettä pitkin kohti Pehkubaarin pihapiirissä sijaitsevaa maalia. Korkeuseroa reitille tulee noin 200 metriä ja se on maastoltaan kivikkoista polkua, heinikkoa sekä irtokivistä soratietä.

12km reittikuvaus
Reitti on todella monipuolinen ja sopivan haastava. Reitti lähtee Ravintola Piazzan edestä kohti Tahkolahtea ja jatkaa siitä merkittyjä hiihto/ulkoilureittejä kohti Nipasen vanhaa keskusta. Ensimmäinen 4km on todella hyvää kivituhkalla päällystettyä tietä. 4km jälkeen lähtee haastavammat nousut ja kivikkoiset maastopyöräilyyn/patikointiin normaalisti tarkoitetut polut kohti Nipasen huippua, jonka jälkeen siirrytään Pehkun uudelle tielle. Pehkuntie on leveä ja hyväpintainen hiekkatie, missä on nousuja sekä laskuja. Pehkulla tulee 10km täyteen ja jäljelle jää haastava n. 2km laskeutuminen takaisin maalialueelle. Loppulasku on haastava ja vaatii juoksijalta malttia, jotta pahoja kaatumisia ei tapahdu.

21km reittikuvaus

Reitin ensimmäiset 11 kilometriä mukailevat 12 kilometrin reittiä. Tämän jälkeen alkaa haastava loppuosuus jossa noustaan 2 kertaa Tahkovuoren huipulle vaihtelevassa maastossa, ensin Vauhtirinnettä pitkin takaisin Pehkulle ja toisen kerran pohjoispään retkeilyreitiltä Panoramalle. Etenkin lopun laskuosuudet ovat haastavia ja vaativat juoksijalta huolellisuutta jotta pahoilta kaatumisilta vältytään. Kokonaisnousua reitille kertyy noin 600 metriä. 42km matkalla 21km reitti kierretään kahteen kertaan.

 

Järjestäjän vastuu

Tahko Vuorijuoksun reitti on haastava korkeuserojen sekä pinnan monipuolisuuden vuoksi. Juoksureitin varrella, eteenkin polkuosuudella, voi esiintyä esimerkiksi liukkaita kiviä ja puiden juuria. Lisäksi lokakuinen sää voi luoda omat haasteensa juoksureitille mm. ensilumen muodossa.

Järjestäjä on vakuuttanut oman toimintansa. Osallistujien tulee vastata omasta vakuutusturvastaan. Järjestäjä suosittelee kilpailijoita hankkimaan itselleen kattavan vakuutusturvan. Ilmoittautuessasi hyväksyt vastuunvapautusta koskevat periaatteet. Ilmoittautuessa kilpailija hyväksyy ja tiedostaa kilpailun luonteen ja sen, että osallistumalla kilpailuun hän vapaaehtoisesti ja tietoisesti altistaa itsensä kilpailemiseen liittyville ja myös ennalta-arvaamattomille riskeille. Kilpailija osallistuu juoksuun täysin omalla vastuullaan ja vapauttaa järjestäjän sekä järjestelyihin osallistuvat tahot kaikista mahdollisista vastuista.

Huolto

2 km huoltopiste: maali 2 km
12 km huoltopisteet: 4km, 7km, 10km + maali 12km
21km huoltopisteet: 4km, 7km, 10km, 12km, 13km, 19km + maali 21km
– kaikilla huoltopisteillä on geelejä, vettä sekä urheilujuomaa ja ne ovat tarjolla edellä mainitussa järjestyksessä.

Lähtö-maalialueen wc tilat Ravintola Piazzassa sekä tarvittaessa Break Sokos Hotel Tahkon yhteydessä.

42km juoksijat saavat halutessaan ensimmäiselle 21km kierrokselle mukaan urheilujuomaa ja geeliä kisatoimistosta. Ensimmäisellä kierroksella toiminnassa on yksi huoltopiste (Panorama Bar), joka ohitetaan kahteen kertaan noin 13km ja 19km kohdalla. Toiselle kierrokselle lähtiessään huollot ovat siten 25km, 28km, 31km, 33km, 34km, 40km + maalissa 42km. Oma huolto on sallittu kaikilla matkoilla.