Info

Tahko Vuorijuoksu lauantaina 21.10.2017

Matkat ja sarjat

 • 2km ( N/M )
 • 12km Retki ( ei ajanottoa )
 • 12km Vuorijuoksu ( N/M, Naiset yli 40v, Miehet yli 50v)
 • 21km Vuorijuoksu (  N/M, Naiset yli 40v, Miehet yli 50v)
 • 42km Vuorijuoksu ( N/M )

Kilpailutoimisto & jälki-ilmoittautuminen

 • Kilpailutoimisto on Piazzalla ja se on auki numeroiden hakua ja jälki-ilmoittautumista varten pe klo 14-20 + la klo 8:30 – 11:00 ( 42km klo 9:30 mennessä ).

Yleisinfoa

 • Lähtöajat: 42km klo 10.00, 2km klo 12.00 ja 12km&21km klo 12.02
 • Lähtölista ja tulospalvelu >>
 • Tapahtumakeskuksen yhteydessä on wc-tilat, narikka sekä ravintolapalvelut.
 • Ennen starttia vaatteita voi käydä vaihtamassa Break Sokos Hotel Tahkon saunaosastolla. Kulku pääoven ja hotellin vastaanoton kautta.
 • Varusteiden jättäminen narikkaan viimeistään 30 min ennen starttia ja varusteiden nouto maalintulon jälkeen
 • Kilpailun jälkeen peseytymismahdollisuus Break Sokos Hotel Tahkon tiloissa.
 • Palkintojenjako Break Sokos Hotel Tahkon yläkerrassa klo 16.00.
 • 2 km juoksijoiden ”liikkuva narikka” lähtee kohti Pehkubaaria klo 11:30.
 • Osallistumismaksuihin sisältyy:
  • Ajanotto ja reaaliaikainen tulospalvelu ( paitsi retkisarjassa )
  • Turvalliset ja hyvin merkatut reitit
  • Kattava huolto reitillä ja maalissa
  • Peseytyminen kilpailun jälkeen
  • Sisäänpääsy Piazzan iltabileisiin 
 • Lataa Vuorijuoksun osallistujainfo ( PDF ) tästä >>

Tahko Porrasjuoksu

Matkat ja sarjat

Porrasjuoksun lähtö on Rinneravintola Tirolin luota ja maali portaiden yläpäässä. Portaat juostaan siinä pituudessa kun ne ovat valmiit. Sarjat: naiset ja miehet

Kilpailutoimisto ja jälki-ilmoittautuminen

Kilpailutoimisto sijaitsee Piazzalla ja palvelee porrasjuoksijoita pe 20.10 klo 14 alkaen. Kilpailunumeroiden haku ja jälki-ilmoittautuminen klo 15 mennessä.

Yleisinfoa

 • Porrasjuoksu alkaa klo 16.00 ja kilpailijat lähetetään matkaan yksitellen väliaikalähdöllä
 • Päällysvaatteita & reppua voi jättää lähtöpaikalla olevan mönkijän kyytiin, josta ne kuljetetaan maaliin portaiden huipulle
 • Maalissa kerätään pois ajanottotägit ja kilpailijat saavat juomaa maaalihuollosta
 • Kilpailijoiden käytössä Piazzan wc-tilat kilpailutoimiston aukioloaikoina
 • Palkintojenjako portaiden huipulla heti, kun kaikki ovat tulleet maaliin.

Tahko Vuorijuoksujen tulokset

 

 

Missä on Tahko?

Aktiivisten ihmisten lomakeskus Tahko sijaitsee Itä-Suomessa, noin 65 km Kuopion keskustasta koilliseen. Tahkolle on helppo päästä niin lentäen, autolla kuin raiteillakin. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tahko on lähellä, tulet sitten mistä tahansa.

Tahkon aluekartta (PDF) >>

Tapahtumakeskus sijaitsee Tahkon keskustassa, jossa kilpailutoimisto on Ravintola Piazzassa ja avoinna pe 20.10 klo 14-20 ja lauantaina 21.10 klo 8:30 alkaen.

Tapahtumakeskuksen osoite on Sääskiniementie 560, 73310 Tahkovuori

Tahkovuorijuoksun palkinnot

12km, 21km ja 42 km
– Nopein aika 300 € N/M

Koska vuodelle 2017 reitit muuttuvat hieman, reittiennätyksistä maksettavat bonukset ei ole voimassa tänä vuonna, mutta palkintorahoja on vastaavasti hieman korotettu.

Kilpasarjojen kolme nopeinta palkitaan tuotepalkinnoin. Lisäksi, palkintojenjaossa paikan päällä olevien Retki -osallistujien kesken arvotaan 2 kpl arvontapalkintoja.

Tahkon Porrasjuoksun palkinnot

Naisten ja miesten sarjoissa rahapalkinnot 300€-200€-100€

Kysyttävää?

Autamme mielellämme, ota yhteyttä info(at)finntriathlon.fi tai puh. 044 296 5885

Tapahtuman vastuullinen järjestäjä on Finntriathlon Oy.

 

Reitit ja profiilit

Vahvistuneet vuoden 2017 reittikartat ovat nyt nähtävissä. Reitteihin on tullut muutoksia edellisvuosiin nähden ja ne koskevat 12km, 21km ja 42km matkoja.

 • Vajaan 1km juoksun jälkeen reitti kiertää Ensilumenladun vuoksi hieman eri uraa Tahkolahdella
 • Huoltopiste 2 jälkeen ei juosta suoraan Pehkuntielle, vaan jatketaan entistä pidempi matka polulla ja reitti liittyy vasta myöhemmin Pehkulle menevään tiehen.
 • Pehkun huoltopisteen jälkeen laskeudutaan alas samaa reittiä, mitä 2km juoksu tulee ylös. Reitti laskee aivan järven rantaan, josta noustaan takaisin Tahkovuorelle uusia portaita pitkin, jonka jälkeen reitti yhtyy vanhaan reittiin.


2 km reitti                                             Profiili (Lähde: Sports Tracker)

Tahko Vuorijuoksu 261x214  1,5 km profiili

 

12 km reitti
                

Profiili (Lähde: Sports Tracker)

12 km kuvaaja

12 km reittikartta (PDF)

21 km reitti

 

Profiili

21km korkeuskäyrät

Reittikuvaukset


2 km reittikuvaus

Reitti on haastava sekä korkeuseron että maaston vuoksi.  Vuorijuoksun 2 km:n lähtö tapahtuu asfaltilta Ravintola Piazzan edestä, josta edetään sillan yli kohti Tahkonrinteitä, nousten Vauhtirinnettä pitkin kohti Pehkubaarin pihapiirissä sijaitsevaa maalia. Korkeuseroa reitille tulee noin 200 metriä ja se on maastoltaan kivikkoista polkua, heinikkoa sekä irtokivistä soratietä.

12km reittikuvaus
Reitti on todella monipuolinen ja sopivan haastava. Reitti lähtee Ravintola Piazzan edestä kohti Tahkolahtea ja jatkaa siitä merkittyjä hiihto/ulkoilureittejä kohti Nipasen vanhaa keskusta. Ensimmäinen 4km on todella hyvää kivituhkalla päällystettyä tietä, vain pieni osa polkua. 4km jälkeen lähtee haastavammat nousut ja kivikkoiset maastopyöräilyyn/patikointiin normaalisti tarkoitetut polut kohti Nipasen huippua, jonka jälkeen siirrytään Pehkun uudelle tielle, tosin muuttuneen reitin myörä polun osuus on idempi kuin ennen. Pehkuntie on leveä ja hyväpintainen hiekkatie, missä on nousuja sekä laskuja. Pehkulla tulee 10km täyteen ja jäljelle jää haastava n. 2km laskeutuminen takaisin maalialueelle. Loppulasku on haastava ja vaatii juoksijalta malttia, jotta pahoja kaatumisia ei tapahdu.

21km reittikuvaus

Reitin ensimmäiset 11,5 kilometriä mukailevat 12 kilometrin reittiä. Tämän jälkeen alkaa haastava loppuosuus jossa noustaan 2 kertaa Tahkovuoren huipulle vaihtelevassa maastossa, ensin uusia Tahkon Portaita pitkin ylös ja toisen kerran pohjoispään retkeilyreitiltä Panoramalle. Etenkin lopun laskuosuudet ovat haastavia ja vaativat juoksijalta huolellisuutta jotta pahoilta kaatumisilta vältytään. Kokonaisnousua reitille kertyy noin 600 metriä. 42km matkalla 21km reitti kierretään kahteen kertaan.

 

Järjestäjän vastuu

Tahko Vuorijuoksun reitti on haastava korkeuserojen sekä pinnan monipuolisuuden vuoksi. Juoksureitin varrella, eteenkin polkuosuudella, voi esiintyä esimerkiksi liukkaita kiviä ja puiden juuria. Lisäksi lokakuinen sää voi luoda omat haasteensa juoksureitille mm. ensilumen muodossa.

Järjestäjä on vakuuttanut oman toimintansa. Osallistujien tulee vastata omasta vakuutusturvastaan. Järjestäjä suosittelee kilpailijoita hankkimaan itselleen kattavan vakuutusturvan. Ilmoittautuessasi hyväksyt vastuunvapautusta koskevat periaatteet. Ilmoittautuessa kilpailija hyväksyy ja tiedostaa kilpailun luonteen ja sen, että osallistumalla kilpailuun hän vapaaehtoisesti ja tietoisesti altistaa itsensä kilpailemiseen liittyville ja myös ennalta-arvaamattomille riskeille. Kilpailija osallistuu juoksuun täysin omalla vastuullaan ja vapauttaa järjestäjän sekä järjestelyihin osallistuvat tahot kaikista mahdollisista vastuista.

Huolto

2 km huoltopiste: maali 2 km (urheilujuoma + kuuma mehu)
12 km huoltopisteet: 4km, 7km, 10km + maali 12km
21km huoltopisteet: 4km, 7km, 10km, 12km, 19km + maali 21km
– kaikilla huoltopisteillä on tarjolla vettä sekä Squeezyn urheilujuomaa sekä energiageelejä.

Lähtö-maalialueen wc tilat Ravintola Piazzassa sekä tarvittaessa Break Sokos Hotel Tahkon yhteydessä.

42km juoksijat saavat halutessaan ensimmäiselle 21km kierrokselle mukaan urheilujuomaa ja geeliä kisatoimistosta. Ensimmäisellä kierroksella toiminnassa on yksi huoltopiste (Panorama Bar), joka ohitetaan kahteen kertaan noin 13km ja 19km kohdalla. Toiselle kierrokselle lähtiessään huollot ovat siten 25km, 28km, 31km, 33km, 40km + maalissa 42km. Oma huolto on sallittu kaikilla matkoilla.

Maalihuolto Piazzalla (kaikkien matkojen osallistujille): vesi, cola, urheilujuoma, suolaista naposteltavaa sekä lämmintä keittoa.